Személyesen, hátizsákkal bebarangoltuk Kínát, Japánt és Tajvant, hogy az ázsiai teakultúra bölcsőjében ismerkedjünk meg farmerekkel, teafajtákkal, megtanuljuk a tea termesztésének és készítésének fortélyait. Ezért a lehetőségért hátat fordítottunk addigi, csak látszat biztonságot jelentő alkalmazotti életünknek és tartalékainkat felhasználva nekivágtunk. (de tényleg 🙂)

Hagyomány és tradíció
A teanövény termesztése és fogyasztása olyan évezredes hagyomány, amely a mai napig folyamatosan változik.
Ahhoz, hogy mindig értékeset tudjunk mutatni Nektek, folyamatosan tanulunk, figyelünk, kóstolunk és utazunk. Ha igazán különlegeset találunk, és a teakészítővel is összehangolódunk, itt a teaszobánkban vagy a webshopon biztosan megtalálod.

A tea ahogyan mi látjuk
Tapasztaljuk, hogy a tea segítségével egészségesebb és teljesebb életet tudunk élni testben és lélekben. Odafigyelve, a tea elkészítése és fogyasztása közben békére lelhetünk. Figyeljünk test érzeteinkre, melyekre hat a tea. Megtanulhatjuk, hogy csendes szemlélőként legyünk jelen a pillanatban. Máskor, nehezebb időszakban talán jól jöhet erre emlékeznünk.
A teázást övező több ezer éves kultusz méltán bizonyítja, hogy a tea több, mint egy egészséges ital.
Az autentikus teafogyasztás megteremti a bensőséges kapcsolatot és a közös nyelvet az emberek között. Akár erre is használhatjuk! Óvva intünk azonban bárkit is, hogy úgy gondoljon a teázásra mint a Szent Grál -ra amely megoldás minden gondra, bajra, boldogtalanságra. Ezért sokkal többet kell tennünk. A mindennapi küzdelmek során azonban igen jól tud esni egy-egy csésze meleg és illatos tea, amely jó helyről származik.

Ismerkedj meg az ázsiai teakultúrával itthon
Mit mesél a ‘gaiwan’, az ‘oolong’ vagy a ‘puer’ kifejezés? Nekünk sok mindent. Engedd meg, hogy elmeséljük Neked is!
Minden teánknak külön története van, amelyekhez hozzákapcsolódnak utazásaink során gyűjtött tapasztalataink. Ezeken keresztül tanultuk meg érteni és igazán élvezni az ázsiai teafajtákban rejlő végtelen lehetőséget.
Nyugodt és nyitott környezetet teremtve szeretnénk megosztani Veled, milyen élmények vezettek minket arra, hogy magunk mögött hagyjuk addigi életünket és figyelmünket száz százalékban a teának szenteljük.
Szeretnénk, hogy velünk teázva élményekkel gazdagabban, testben ellazultan, fejben pedig éberebben indulj tovább! Külön ajándék számunkra, ha ez után a találkozás után nyitottabban állsz majd a teafogyasztás kultúrájához… Hiszen van élet a filteren túl!

Dóri és Balázs
Teavolution Tea Room & Shop
+36-30-953-49-39
https://teavolution.eu
dora.kapas@teavolution.eu